20220420 1796 ANALYSE Jan Busselen

| Jan Busselen.

Brussels parlementslid Jan Busselen trekt op 9 juni opnieuw de PVDA-lijst voor het Brussels Parlement. Dat meldt de partij dinsdag. De partij wil onder andere een bindend 'huurrooster' invoeren om de huurprijzen beter te reguleren.

PVDA is een nationale partij, maar in Brussel komt de partij als PTB op in het Franstalig kiescollege en als PVDA in het Nederlandstalig kiescollege. In 2019 was dat goed voor tien Franstalige en één Nederlandstalige zetel, voor de 44-jarige Jettenaar Busselen. Hij is nu opnieuw de lijsttrekker.

1845 Geen rijbewijs Anna Milojkowic 8

| Anna Milojkowic.

"De afgelopen vijf jaar is de huisvestingscrisis groter geworden. Of het nu gaat over huren, de aankoop van een appartement of de betaalbaarheid van een studentenkot: wonen wordt te duur voor veel Brusselse gezinnen," aldus Busselen.

Dat wil PVDA veranderen via meer sociale woningbouw en door een bindend 'huurrooster' in te voeren waarmee de huurprijzen op de private markt beter gereguleerd worden. Via dat rooster zouden bewoners een maximum huurprijs voor een pand kunnen afdwingen. Op dit moment zijn er indicatieprijzen, maar geen dwingende afspraken op dit vlak.

Voor het Vlaams Parlement kiest PVDA voor Anna Milojkowic, een 26-jarige student politieke Wetenschappen aan de VUB uit Sint-Gillis.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni