Facebook via Elias Ammi

Kandidaat Défi-voorzitter Elias Ammi haakt enkele uren voor stemming af

© Belga - BRUZZ
05/07/2024

Elias Ammi maakte vrijdag bekend geen kandidaat-voorzitter meer te zijn voor Défi, zo schrijft La Libre. In plaats daarvan schaart hij zich achter Sophie Rohonyi. Zij en Emmanuel De Bock blijven nu als enige kanshebbers over.

Elias Ammi, kabinetschef van Cécile Jodogne in Schaarbeek, stelde zich eerder kandidaat om nationaal voorzitter van Défi te worden. “Ik zal de stem van de jongeren beter kunnen vertolken dan oudgedienden”, vertelde hij eerder aan BRUZZ.

In zijn campagne toonde hij zich onder andere voorstander van het onverdoofd slachten. Ook wilde hij de ‘neutraliteit van de staat laten herzien’, door medewerkers met een hoofddoek toe te laten in overheidsloketten.

Vernieuwing

Maar vrijdagnamiddag raakte bekend dat Ammi zijn kandidatuur intrekt, enkele uren voor de stemming. In plaats daarvan zal hij Sophie Rohonyi steunen. “Zij belichaamt de vernieuwing die Défi nodig heeft”, klinkt het in La Libre. “De voorbije twaalf jaar heeft ze haar engagement en toewijding getoond in meerdere politieke functies.”

Ammi geeft voorts aan dat het “sinds 1982 geleden is dat een vrouw de partij heeft geleid.” Hij verwijst daarmee naar Antoinette Spaak, die van 1977 tot 1982 aan het hoofd stond van het FDF, de voorloper van Défi.

Vrijdagavond, tussen 17 uur en 22 uur, brengen de militanten van Défi hun stem uit omtrent het voorzitterschap. Dat gebeurt op de partijzetel in Brussel, de Waalse zetel in Waver en bij de Naamse afdeling. Aangezien er nog slechts twee kandidaten zijn, zal er geen tweede ronde volgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek , Schaarbeek , Elias Ammi , Sophie Rohonyi , Emmanuel De Bock

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni