| Gemeenteraadslid Malika Mhadi en burgemeester Emir Kir.

Malika Mhadi stapt over naar de lijst van burgemeester Emir Kir

© BRUZZ
02/02/2024

In Sint-Joost-ten-Node heeft gemeenteraadslid Malika Mhadi haar vertrek uit de fractie van Ecolo-Groen aangekondigd om op de lijst van burgemeester Kir te gaan staan. Ze zal onder haar nieuwe kleur zitting nemen in de volgende gemeenteraad.

"Het project van de Lijst van burgemeesters spreekt me om verschillende redenen aan,” vertelt Mhadi. “Ik deel de visie en een overtuiging in de sociale en milieuprojecten. Er is ook een verlangen om de juiste richting in te slaan en naar de burgers te luisteren.”

Het keerpunt kwam volgens Mhadi toen de groenen tegen een groot marktproject stemden: “Tegen een markt die de bewoners van de Noordwijk wilden! Ik kon mezelf niet langer zien in deze ontkenning van de democratie en dit gebrek aan visie voor een wijk die lijdt."

De meerderheid in de gemeenteraad van Sint-Joost, die bestaat uit leden van de Burgemeesterslijst en de socialisten, is al enige tijd verdeeld. Maar nu heeft een lid van de oppositie zich aangesloten bij de burgemeesterslijst, waardoor het aantal groenen op 8 van de 29 zetels in de gemeenteraad komt.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni