Nieuw platform moet burgerparticipatie in Brussel toegankelijker maken

© Belga
24/04/2024

Brussels minister voor Participatieve Democratie Alain Maron (Ecolo) heeft woensdag de lancering van een platform voor burgerparticipatie aangekondigd. Met het platform participation.brussels wil de Brusselse regering de betrokkenheid van de burger bij het beleid versterken.

Het platform is ontworpen als een soort hulpmiddel voor iedereen die geïnteresseerd is in burgerparticipatie. Het platform bevat onder andere informatiefiches waarin de verschillende soorten participatie worden uitgelegd samen met de verschillende stappen in het participatieproces. Daarnaast is er een interactieve kaart met 148 Brusselse initiatieven en een reeks thematische artikels.

Naast het platform biedt de Dienst Participatie van perspective.brussels, het expertisecentrum voor regionale en territoriale ontwikkeling van het gewest, aan iedereen die betrokken is bij burgerparticipatie een selectie van gekwalificeerde dienstverleners op verschillende gebieden, gaande van ontwerp tot communicatie en evaluatie van participatieprocessen. Die dienst richt zich zowel tot publieke actoren als tot burgergroeperingen die in Brussel participatieprojecten op poten willen zetten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , burgerparticipatie , Alain Maron , perspective.brussels , Ecolo

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni