| Thomas Anciaux (links) en Filip Rogiers.

Oud-journalist Filip Rogiers op Vlaamse lijst van Vooruit.brussels

© Belga - BRUZZ
25/01/2024

Oud-journalist Filip Rogiers is kandidaat op de Vooruit.brussels-lijst voor het Vlaams Parlement. Zo meldt Vooruit.brussels, die de volledige lijsten en het programma zondag op de nieuwjaarsreceptie bekendmaakt. Rogiers zou een verkiesbare plaats krijgen.

De 57-jarige Rogiers, woonachtig in Jette, werkte jarenlang als journalist bij De Standaard tot hij vorig jaar de overstap maakte naar het onderwijs en leerkracht werd in een middelbare school in Koekelberg. Hij is een onafhankelijk kritische, roodgroene geest die heel uitgesproken mee de strijd wil voeren tegen extreemrechts, stelt Vooruit.brussels.

"De opmars van Vlaams Belang moet ook ons Brusselaars grote zorgen baren. Als er morgen een extremistische regering aan de macht komt in Vlaanderen, gaan wij daar ook in Brussel dubbel en dik de prijs voor betalen. Daarom steun ik Vooruit.brussels," verklaart Filip Rogiers.

Thomas Anciaux kandidaat Brussels parlement

Thomas Anciaux, een 23-jarige fervente stadsfietser uit Evere, zal op de Vooruit.brussels-lijst voor het Brussels Parlement staan. Anciaux wil zich blijven inzetten om meer kinderen (en ouders) op de fiets te krijgen.

“Brussel is meer en meer een leefbare stad geworden die niet meer gedomineerd is door de auto. Maar er is nog veel werk om van Brussel een echte fietsstad te maken,” stelt de jonge kandidaat.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni