Els Ampe op de nieuwjaarsreceptie van haar partij Voor U, op 28 februari 2024

| Els Ampe op de nieuwjaarsreceptie van haar partij Voor U, op 28 februari 2024.

Brussel kiest

Voor U (Els Ampe) begint rechtszaak tegen VRT voor niet opnemen partij in stemtest

AB
24/04/2024

Voor U begint een rechtszaak tegen de VRT omdat de partij niet is opgenomen in de stemtest van VRT NWS. Dat bevestigt voorzitter Els Ampe.

Er is al langer onenigheid tussen Voor U en de VRT wat betreft de stemtest. De Brusselse lijsttrekker voor het Vlaams Parlement Jan Wostyn kondigt nu een kort geding aan op X, het voormalige Twitter. "Ondanks onze inspanningen om deel te nemen, blijft VRT ons uitsluiten van de stemtest, wat volgens ons onaanvaardbaar is", schrijft hij. "We blijven strijden voor meer democratie en eerlijke kansen voor nieuwe partijen."

Bij de post is een video geplaatst van Wostyn, opgenomen voor het omroepgebouw van de VRT in Schaarbeek. Daarin verwijst hij naar de ingebrekestelling die de partij eerder zou hebben opgestuurd naar de VRT. Het negatieve antwoord is "totaal onaanvaardbaar" aldus de politicus, en dus ziet de partij de gang naar de rechter als enige optie.

Eerder liet de VRT weten dat Voor U niet werd opgenomen in de stemtest onder meer omdat het partijprogramma niet uitgebreid genoeg was, zo bleek uit een mailwisseling die Ampe openbaar maakte via X. Het Laatste Nieuws nam Voor U wel op in haar stemtest.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni