Recordjaar voor vernieuwde jeugdherberg Bruegel

© Saskia Vanderstichele

De Vlaamse jeugdherberg Bruegel kreeg in 2018 meer dan 41.000 gasten over de vloer, 82 procent meer dan in 2017. "Brussel als bestemming voor citytrips blijkt het nog altijd goed te doen", zegt Tom De Bruyckere, voorzitter van de Vlaamse Jeugdherbergen.

Na de aanslagen van 2016 kreeg de jeugdherberg, net als de hele toeristische sector, rake klappen. Bruegel sloot dat jaar af met 13.700 bezoekers. "Dat was een dieptepunt", zegt Tom De Bruyckere, voorzitter van de Vlaamse Jeugdherbergen dat Bruegel uitbaat, aan BRUZZ. "We komen uit een dal."

In 2018 noteerde jeugdherberg Bruegel 41.230 bezoekers, ofwel drie keer zoveel als in 2016 en 82 procent meer in vergelijking met 2017, toen het 32.000 bezoekers over de vloer kreeg. "Dat hebben we te danken aan forse investeringen van Toerisme Vlaanderen en minister Weyts", aldus De Bruyckere.

'Voorbeeld in buitenland'

Zo kreeg het jeugdhuis een grondige renovatie en uitbreiding ter waarde van zeven miljoen euro. "Het is bijna een nieuwe herberg. We worden wereldwijd als voorbeeld gezien door andere jeugdherbergen", aldus De Bruyckere nog. "Dat slaat onmiddellijk aan bij binnen- en buitenlandse bezoekers"

Van de ruim 41.000 bezoekers in 2018 kwamen 32.588 gasten uit het buitenland. "Dat toont aan dat Brussel als bestemming voor citytrips het nog altijd goed doet."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?