hippodroom02
© BDW

Recreatiepark Drohme blijft protest oproepen bij Bosvoordenaren

SVA
© BRUZZ
29/09/2017

Meer dan 1.000 mensen hebben tijdens het openbaar onderzoek opmerkingen ingediend rond Drohme, het nieuwe recreatiepark op de site van het hippodroom van Watermaal-Bosvoorde. Vooral de mobiliteit en de heraangelegde parkeerruimte roept bezorgdheid op, zegt Ukkels schepen Marc Cools (MR).

De plannen voor het hippodroom van Watermaal-Bosvoorde (dat eigenlijk in Ukkel ligt) blijven protest oproepen. Tot en met dinsdag 26 september konden burgers opmerkingen aantekenen tegen de vergunningen voor het nieuwe project, Drohme Melting Park.

Het nieuwe project voor het hippodroom van Bosvoorde wil de zone herwaarderen en inzetten op sport, natuur, opvoeding, cultuur en ontspanning. Volgens tegenstanders gaat het echter om een zoveelste instantie van privatisering ten koste van het groen in Brussel.

4.000 mensen bij evenementen
Vooral de mobiliteit en parkeerruimte roept bezorgdheid op, zegt Marc Cools, Schepen van Stedenbouw in Ukkel. "In de plannen wordt vermeld dat er evenementen kunnen zijn met meer dan 4.000 mensen, daar kregen we heel wat opmerkingen over."

Het Tuiniersforum is een van de actievere tegenstanders, en riep maandag 25 september nog op tot mobilisatie tegen het project. Dat gebeurde onder het motto “Drohme moet zich aan het woud aanpassen, het woud niet aan Drohme.” Diezelfde ochtend had de communicatiedienst van Drohme nog een “Open brief aan Brussel” uitgestuurd waarin ze vermeende negatieve informatie die circuleert willen rechtzetten.

"Het is vooral belangrijk dat er iets zal komen, en bij elke optie moet je er rekening mee houden dat dat samen gaat met activiteiten." stelt Cools. "Er zijn niet veel plaatsen in Brussel waar we dat nog kunnen. Dat moet misschien gelimiteerd worden, maar dat zullen we dan zien op de overlegcommissie op 13 oktober."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Watermaal-Bosvoorde, actua

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie