| Hoogte Honderd in Vorst is het epicentrum van het toekomstige circulatieplan.

Autoluwe wijk ‘Globe-Hoogte 100’ in Vorst goedgekeurd door Brussels Gewest

© BRUZZ
23/01/2024

Het Brussels Gewest heeft de aanvraag van de gemeente Vorst voor haar deel van de autoluwe wijk ‘Globe-Hoogte 100’ goedgekeurd. Dit betekent dat de gemeente nu steun krijgt om structurele aanpassingen in de wijk door te voeren. De wijk strekt zich uit over twee gemeenten, Ukkel en Vorst, en faciliteert verplaatsingen naar onder andere Vorst Nationaal en het stadion van voetbalclub Union Saint-Gilloise.

In 2021 diende de gemeente Vorst in het kader van circulatieplan Good Move aanvragen in voor drie gebieden, waaronder ‘Globe-Hoogte 100’. Na Neerstale krijgt nu ook dit project groen licht. De wijk beslaat ongeveer drie en een halve vierkante kilometer, met een gemiddelde tot vrij hoge bevolkingsdichtheid in het Vorstse gedeelte.

"In de wijk Hoogte 100 zijn duidelijk aanpassingen nodig om verplaatsingen te voet tussen de verschillende verplaatsingspolen aan te moedigen, fietsen veiliger te maken en buslijnen vlotter te laten rijden," licht Alain Mugabo, schepen van Mobiliteit (Ecolo-Groen), toe.

Verlagen maximumsnelheid

Concreet denkt de gemeente aan een verbeterde toegankelijkheid van de trottoirs en fietspaden, goede toegang tot MIVB-haltes en het verlagen van de maximumsnelheid van autoverkeer.

Hoewel op dit moment alleen de aanvraag voor het Vorstse gedeelte is goedgekeurd, zal het werk in samenwerking met bewoners en handelaars van zowel Vorst als Ukkel worden uitgevoerd.

Er zullen participatieworkshops worden georganiseerd om gedetailleerde input te verzamelen over de aanpassingen die nodig zijn om de wijk autoluw te maken en de levenskwaliteit van de bewoners te verbeteren.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni