Brusselse brandweer

| De ongelukkige slechtvalk werd aangetroffen aan de voet van de Sint-Antoniuskerk, en overgebracht naar het Verzorgingscentrum voor Wilde Fauna in Anderlecht

Brandweer redt slechtvalk na ongelukkige eerste vlucht

© BRUZZ
21/05/2024

Het Animal Rescue Team (ART) van de Brusselse brandweer heeft maandag een slechtvalk gered. Ze troffen het dier aan bij de voet van de Sint-Antoniuskerk in Etterbeek, volgens de brandweer het resultaat van “een mislukte maidentrip”.

"Een ART-ploeg trof het dier omstreeks 14.50 uur aan. De roofvogel was gekwetst en kon niet meer vliegen”, zo laat Walter Derieuw van de brandweer weten. “Het dier is overgebracht naar het verzorgingscentrum van de KBVBV (Koninklijk Belgisch Verbond voor de Bescherming van de Vogels) in Anderlecht voor de nodige zorgen.” Volgens Derieuw is de pechvogel gewond geraakt bij een van zijn eerste pogingen om te vliegen.

De kerktoren van de Etterbeekse Sint-Antoniuskerk is een van de vele broedplekken van slechtvalken in Brussel. Op de website ‘Valken voor Iedereen’ kan je ze allemaal ontdekken, je vindt er ook livebeelden van drie nesten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni