Aankondiging van het Irisfeest

Aankondiging van het Irisfeest.

Brussels Gewest viert op 4 en 5 mei voor de 35e keer het Irisfeest

AB
23/04/2024

In het eerste weekend van mei wordt voor de 35e keer het Irisfeest gevierd in het Brussels gewest met activiteiten in Schaarbeek, Evere, Sint-Joost-ten-Node en in de Europese wijk.

Op 4 en 5 mei wordt het ontstaan van de regio in 1989 gevierd met een "goedgevuld, gevarieerd en verrassend programma," meldt visit.brussels dinsdag.

De gratis festiviteiten beginnen op zaterdag 4 mei om 11:00 uur met rondleidingen in Schaarbeek, Evere, Sint-Joost-ten-Node en in de Europese wijk. Verder zijn er tientallen activiteiten, voorstellingen en openluchtconcerten.

Schaarbeek, Evere, Sint-Joost-ten-Node

In Schaarbeek kun je het gemeentehuis bezoeken, de art-nouveauroute van de Louis Bertrandlaan volgen, een bezoek brengen aan het Autriquehuis (en La Maison des Arts, bieren proeven in het Schaarbeeks Biermuseum en chocolade degusteren in Concept Chocolate.

In Evere kun je het vernieuwde Museum Pieter Cnops bezoeken, een wandeling maken in het Moeraske of de geschiedenis van de Molen van Evere ontdekken.

In Sint-Joost-ten-Node kun je tentoonstellingen bezoeken in de bibliotheek en in het Charliermuseum. Daarnaast zijn er culinaire workshops te volgen.

Feest

De dag wordt 's avonds afgesloten met een groot feest: Iris Tipik Electro Night op het Paleizenplein van 19:00 tot 00:30. Met Ofenbach, TRINIX, Alex Germys, Emjie en Raql.

De dag daarna zijn er in het Warandepark activiteiten voor het hele gezin in zeven ‘dorpen’. Verder zijn er optredens van onder meer Zizanie, HH Producties, Cirque plein d’air, Sokar, Ganesha Events en Atelier Mobile. Ook kun je er boom- en muurklimmen.

Ten slotte is zondag ook het Brussels parlement open voor publiek.

Meer informatie via www.irisfeest.be

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni