Brusselse regering akkoord over verdeling vergoeding handelaars en huurders Zuidpaleis

© Belga
21/03/2024

De Brusselse regering heeft donderdag een akkoord bereikt over de principes voor de vergoeding van de handelaars die zich bevinden binnen het Zuidpaleis en die er een zaak huren en uitbaten. In totaal is 9,3 miljoen euro ter beschikking gesteld, zo meldt staatssecretaris voor Economische Transitie Barbara Trachte (Ecolo).

Er komen twee soorten steun: een vergoeding voor huurders van de Grondregie voor de beëindiging van hun huurovereenkomsten, en een vergoeding voor de handelaars die hun zaak uitbaten in het Zuidpaleis.

De steun moet bedrijven zo evenwichtig mogelijk compenseren voor het inkomensverlies door de ongewenste sluiting van hun zaak, rekening houdend met de uiteenlopende situaties en uitgeoefende economische activiteiten. Het bedrag van deze vergoeding wordt gebaseerd op de huurwaarde van de zaak, de voormalige financiële winstgevendheid en het eventueel aantal werknemers. Deze methodologie wordt de komende dagen aan de handelaars voorgesteld.

Voor de omgevende buurt werkt de regering samen met de stad Brussel, de gemeente Sint-Gillis en de betrokken gewestelijke overheden (Brusselse Economie Werkgelegenheid, hub.brussels en de MIVB) aan nieuwe steun- en vergoedingsmaatregelen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni