| De brandweer moest onder andere de ondergelopen Annie Cordytunnel leegpompen.

Brusselse tunnels ondergelopen door felle regenbui

© BRUZZ
21/06/2024
Updated: 21/06/2024 18.08u

Verschillende Brusselse tunnels zijn vrijdagmiddag ondergelopen nadat een intense regenbui over de hoofdstad trok. De Brusselse brandweer is vrijdag negen keer uitgerukt voor wateroverlast, en twee keer voor omgewaaide bomen en afgerukte takken.

De brandweer moest vrijdagmiddag de ondergelopen verkeerstunnels aan Kunst-Wet, de Georges-Henrilaan en en deel van de Annie Cordytunnel leegpompen, zo meldt Walter Derieuw van de Brandweer van Brussel. De tunnels konden de overvloedige regen niet aan. Na iets meer dan een uur zijn alle tunnels leeggepompt en weer open voor het verkeer, bericht Brussel Mobiliteit.

Negen interventies

In totaal is de Brusselse brandweer vrijdag negen keer uitgerukt voor wateroverlast. Het ging vooral om ondergelopen straten en tunnels door verstopte afvoerputjes naar de riolen. Daarnaast moest de brandweer tussenkomen voor weggewaaide takken en omgevallen bomen. Het ging om twee kleine bomen in Oudergem aan de Tervuurselaan en takken op de Terhulpsesteenweg in Ukkel.

Het KMI had eerder op de dag al gewaarschuwd voor intense neerslag en kondigde code geel voor regen af tussen 10 uur en 18 uur. “Vrijdag zullen er soms intense en mogelijk onweerachtige buien vanuit Frankrijk binnenkomen. Lokale neerslaghoeveelheden van meer dan twintig millimeter per zes uur zijn mogelijk over een breed centraal deel van het land,” waarschuwt het KMI.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni