| Lijsttrekker voor het Brussels parlement Benjamin Dalle (CD&V), geflankeerd door Wassim Essebane (links, derde plaats op de lijst) en Ana Maria Osorio Gil (rechts tweede plaats op de lijst)

CD&V-Brussel trekt met jongste politica naar de verkiezingen

JP
© BRUZZ
24/02/2024

Tijdens het recente Brussels partijcongres, zaterdag, in Gare Maritime, heeft CD&V haar kandidatenlijst voor de verkiezingen van 9 juni bekendgemaakt, met een mix van "jonge, energieke krachten en ervaren politici." Een opvallende verschijning is Noor Lannoo, met haar 18 jaar de jongste kandidate van Brussel.

Benjamin Dalle, Vlaams minister van Brussel, voert de lijst aan voor het Brussels parlement, gevolgd door Ana-Maria Osorio Gil en Wassim Essebane.

Dalle benadrukt het belang van zowel jonge als ervaren bestuurders om de uitdagingen aan te gaan. "De voorbije vijf jaar hebben bewezen dat het Gewest zeker niet beter wordt bestuurd zonder de christendemocraten," zegt Dalle. "Het beleid in Brussel faalt op verschillende vlakken: een ontspoorde begroting, een drugsepidemie en rioleringen die voor zinkgaten zorgen..."

CD&V kiest ook voor kandidaten met sterke lokale verankering, zoals Bianca Debaets, Anton Schuurmans, en Helmut De Vos, die actief zijn in de gemeentepolitiek als schepenen, gemeenteraadsleden of OCMW-raadsleden. Verrassend is de postie van Brigitte Grouwels, die op de op één na laatste plaats staat in de lijst.

Brussels parlementslid Bianca Debaets, afgelopen legislatuur actief als oppositie in het Brussels parlement, zal de lijst aanvoeren voor het Vlaams Parlement. Ze onderstreept hoe belangrijk het de partij is dat de band tussen Vlaanderen en Brussel via de Vlaamse Gemeenschapscommissie blijft voortbestaan.

"Onze scholen, kinderdagverblijven en culturele instellingen staan garant voor kwaliteit en ontvangst in eigen taal," zegt Debaets. "We zullen om die reden nooit meegaan in een verhaal zoals dat van Groen of Vooruit.brussels, die bevoegdheden rond Onderwijs en Welzijn naar de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie wil overbrengen."

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni