Benjamin Dalle - Ana Maria Osorio Gil - Wassim Essebane

| Lijsttrekker voor het Brussels parlement Benjamin Dalle (CD&V), geflankeerd door Wassim Essebane (links, derde plaats op de lijst) en Ana Maria Osorio Gil (rechts tweede plaats op de lijst)

CD&V Brussel heeft zes nieuwe kandidaten bekendgemaakt voor de komende verkiezingen. Dat Benjamin Dalle (Brussels parlement) en Bianca Debaets (Vlaams parlement) lijsttrekkers worden was al langer geweten.

OKAN-leerkracht Ana Maria Osorio Gil krijgt de tweede plaats op de CD&V-lijst voor het Brussels parlement. Dat is een strijdplaats. CD&V heeft nu één verkozene in het Brussels parlement.

Osorio Gil is 35, woont in Vorst en heeft een diploma talen. Ze geeft Nederlands aan anderstaligen. De derde plaats is voor Wassim Essebane. Hij is 25, woont in Sint-Agatha-Berchem en heeft een MBA-diploma op zak. Hij is digitale marketeer.

De Vlaamse lijst, die door Bianca Debaets wordt aangevoerd, wordt versterkt met een oudgediende. Georges Desmul (77) zal er het lijstje van zes duwen. Desmul is een gepensioneerde handelaar, en al dertig jaar gemeenteraadslid in Sint-Lambrechts-Woluwe. Het is de vijftiende keer dat hij voor CD&V in Brussel opkomt. Kristine Bormans (57) uit Ganshoren is eerste opvolger op die lijst voor het Vlaams parlement.

CD&V haalde in 2019 in Brussel geen verkozenen in het Vlaams parlement en zal dus alles op alles moeten zetten om daar dit jaar wel in te slagen.

Zoals al eerder was aangekondigd, zal CD&V voor de federale verkiezingen op de lijst van de Franstalige christendemocraten staan. Die wordt aangevoerd door Elisabeth Degryse, die vicevoorzitter is van de Christelijke mutualiteit. Op twee bij Les Engagés staat Pierre Kompany. CD&V krijgt de derde plaats. Die is voor Renaud Vercaemst , een 36 jarige strafpleiter uit Sint-Pieters-Woluwe. Ook dat is een eerder symbolische plek, want Les Engagés heeft maar één Brusselse verkozene in de Kamer. Mathilde Vermeire (28) uit Brussel-Stad is tweede opvolger op de Kamerlijst.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni