Emilio Stefani

Dieven gaan ervandoor met aanhangwagen vol instrumenten van VUBorkest

CD
© BRUZZ
15/04/2024

Een aanhangwagen vol muziekinstrumenten van het VUBorkest is vorige week gestolen. In de aanhangwagen bevonden zich instrumenten met een totale waarde van 19.000 euro. De muzikanten van de universiteit organiseren nu een crowdfunding. "We hopen dat we genoeg geld inzamelen om instrumenten te huren of te kopen voor onze concerten eind dit jaar", zegt voorzitter Nelson Jansen.

Het VUBorkest leende onlangs instrumenten uit aan een bevriend orkest, waar enkele van de eigen leden bij spelen. Op 8 april wilden die leden de aanhangwagen terugbrengen naar de VUB. Op de Brusselse Ring ter hoogte van Koningslo kregen ze te kampen met een lekke band waardoor ze de aanhangwagen moesten achterlaten. De volgende ochtend ontdekten ze dat de aanhangwagen was verdwenen. "We hebben lokale takeldiensten en de politie gebeld, maar die waren niet op de hoogte. Al snel werd duidelijk dat onze aanhangwagen gestolen werd", zegt Jansen.

20240415_aanhangwagen VUBorkest_(c)VUBorkest

VUBorkest

| Leden van het VUBorkest moesten de aanhangwagen noodgedwongen op de pechstrook laten staan door een lekke band.

In totaal werd er voor 19.000 euro aan instrumenten gestolen. Het orkest kon die instrumenten kopen met steun van de universiteit en sponsors. "Maar we zien onze steun jaar na jaar dalen. We kunnen dus onmogelijk alles opnieuw aankopen", zegt Jansen.

Naar gewoonte organiseert het VUBorkest een vijftal concerten in het najaar. "We hebben de instrumenten dus zeker nodig tegen oktober, anders kunnen de concerten niet doorgaan."

Crowdfunding

Om de kans te vergroten dat de instrumenten worden teruggevonden, heeft het orkest een oproep gelanceerd op sociale media en de diefstal gemeld aan verschillende tweedehandssites. Het orkest zette daarnaast een crowdfundingcampagne op poten. "We hopen dat we genoeg geld kunnen inzamelen om op z'n minst instrumenten te huren. Al is dat zeker geen oplossing op de lange termijn", aldus Jansen.

Wie meer informatie heeft over de diefstal of de gestolen instrumenten van het VUBorkest ergens ziet, kan dit melden via de website www.vuborkest.vub.be of de Facebookpagina van het orkest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Samenleving , VUBorkest , diefstal , Crowdfunding

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni