| Het Onument bestaat uit 13 banken in een cirkel, gescheiden door het bos dat elk van de banken omringt.

Gedenkplaats voor slachtoffers corona ingehuldigd in Ossegempark

© BRUZZ
13/03/2024

Woensdag is een herdenkingsmonument voor slachtoffers van de coronapandemie ingehuldigd in het Ossegempark in Laken. Dat gebeurde in aanwezigheid van vertegenwoordigers uit de gezondheidssector, burgemeester Philippe Close (PS), schepen Anaïs Maes (Vooruit.brussels) en minister van Volksgezondheid Franck Vandenbroucke (Vooruit).

Het zogenoemde onument bestaat uit dertien banken uit natuursteen op gelijke afstand van elkaar, in een cirkel geplaatst en gescheiden door het bos dat elk van de banken omringt.

Het is het zesde monument in België ontworpen door landschapsarchitect Bas Smets, naast gelijkaardige herdenkingsplaatsen in Gent, Kortrijk, Lommel en Aarschot en Leuven om de slachtoffers van de pandemie te eren.

Bas Smets: “Van oudsher heeft de mens symbolen aangebracht in het landschap om belangrijke gebeurtenissen te herdenken. De open cirkel staat symbool voor hoop en troost, terwijl de stilteplek uitnodigt tot rust en bezinning.”

“Op deze serene plek brengen we hulde aan de slachtoffers van de pandemie, maar ook aan alle dierbaren die ons te vroeg hebben verlaten,” zegt Anaïs Maes (Vooruit.brussels), schepen bevoegd voor Stedenbouw in Brussel Stad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Samenleving , onument , gedenkplaats coronaslachtoffers , coronapandemie , Ossegempark , Gezondheidscrisis , anaïs maes , burgemeester Philippe Close , Franck Vandenbroucke , gedenkplaats , herdenkingsmonument

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni