Triomfboog met zuilengalerij in het Jubelpark (G. Bordiau & C. Girault, 1905)

| De Triomfboog met zuilengalerij in het Jubelpark.

Isabel Casteleyn volgt Paul Dujardin op als nieuwe directeur Jubelparkproject

AB
© BRUZZ
24/04/2024
Updated: 24/04/2024 17.29u

Vzw Horizon 50/200 stelt Isabel Casteleyn aan als nieuwe directeur voor het Jubelparkproject. Dat maakt de organisatie woensdag bekend. Ze treedt aan op 13 mei en volgt Paul Dujardin op.

Het Jubelpark wordt gerenoveerd in het kader van het tweehonderdjarig bestaan van België. De historische site en de musea worden gerestaureerd. Verder krijgt het park een upgrade. De toegankelijkheid moet beter worden en 'de sociale betrokkenheid' moet worden vergroot. De grootschalige plannen voor het miljoenenproject werden vorig jaar onder grote belangstelling onthuld.

Vzw Horizon 50-200 coördineert het project. Isabel Casteleyn zal samen met Bruno van Lierde, voorzitter van de Raad van Bestuur van vzw 50-200, de band tussen de Jubelparksite en de omliggende wijken versterken waardoor 'een bruisende culturele en sociale hub' zal ontstaan voor alle Brusselaars.

20240424_ISABEL_CASTELEYN.png

Linkedin

| Isabel Casteleyn.

'Levendig centrum van verbinding en innovatie'

"Ik geloof sterk in de kracht van cultuur en banden met de gemeenschappen om verandering te bewerkstelligen", reageert Casteleyn. "Het Jubelpark heeft het potentieel om een levendig centrum van verbinding en innovatie te worden, waar iedereen zich thuis voelt en kan bijdragen aan een betere toekomst voor onze stad."

Casteleyn is geboren en getogen Brusselaar. Ze studeerde rechten aan de Vrije Universiteit Brussel en was ruim tien jaar actief in het vreemdelingenrecht. In 2009 werd ze beleidsmedewerker en later woordvoerder van de Minister belast met begroting, asiel en migratie en nadien van leefmilieu, energie en mobiliteit. Vervolgens was ze raadgever bij de CREG en nadien ging ze aan de slag als directrice bij akkanto, een strategisch communicatieagentschap. Momenteel is ze CEO van Club Merode.

Opvolging

Casteleyn is de opvolger van Paul Dujardin. Hij werd ontslagen in juli 2023 vanwege budgettaire problemen. Het volledige werkingsbedrag zou al zijn verdampt, zo zou blijken uit een interne audit. Zowel ceo Dujardin als operationeel directeur Yasmina Amire moesten vertrekken.

Het duo was ontslagen door de raad van bestuur van Horizon 50-200 omdat "het subsidiebedrag voor dit jaar al in de eerste zes maanden volledig is gespendeerd, zonder goedkeuring van de raad van bestuur", zo lichtte Belspo-voorzitter Arnaud Vajda eerder toe aan Bruzz.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni