brandweer Brussel

| Medewerkers van de brandweerdienst voor gevaarlijke stoffen aan het werk op het schoolterrein.

Leerlingen onwel geworden door chloorgas in zwembad

© BRUZZ - Belga
02/04/2024
Updated: 02/04/2024 15.01u

In het Koninklijk Atheneum in Sint-Lambrechts-Woluwe zijn dinsdagvoormiddag verschillende leerlingen bevangen geraakt door chloordampen, in het zwembad van de school. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse brandweer. Negentien leerlingen werden met een lichte intoxicatie overgebracht naar het ziekenhuis, maar mochten intussen terug naar huis keren.

"De brandweer werd rond 11.25 uur opgeroepen vanwege leerlingen met geïrriteerde luchtwegen in het zwembad waar de kinderen met school aan het zwemmen waren," vertelt de woordvoerder van de Brusselse brandweer Walter Derieuw.

Negentien leerlingen werden overgebracht naar verschillende ziekenhuizen voor verzorging, maar mochten intussen terug naar huis keren. De brandweer kwam ter plaatse met drie MUG-wagens en vijf ziekenwagens. Ook een gespecialiseerde dienst voor gevaarlijke goederen was ter plaatse gekomen.

De school werd na de brandweerinterventie nog grondig verlucht. Volgens de brandweer zijn de chloordampen ontstaan doordat onbedoeld twee chemicaliën zijn vermengd. Een gespecialiseerd bedrijf zal de twee producten komen verwijderen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni