| Brucity, het administratief centrum van de stad Brussel.

Loketten Brucity voortaan gesloten tijdens de middag

HUB
© BRUZZ
12/02/2024

De loketten in Brucity, het administratief centrum van Brussel-Stad, zijn voortaan gesloten van 12.30 tot 13.30u vanwege een tekort aan personeel. “Er waren op de middag minder loketten open, daardoor ontstonden er lange wachtrijen.”

Sinds deze maandag zijn de zogenaamde snelle loketten op maandag, dinsdag en woensdag open van 8.30 tot 12.30 en van 13.30 tot 16u. Het gaat om de loketten op het gelijkvloers waar men zonder afspraak terecht kan, bijvoorbeeld voor het afhalen van een identiteitskaart of een bewonerskaart. Op donderdag kan men er terecht van 8.30 tot 12.30 en van 13.30 tot 18u, en op vrijdag van 8.30 tot 13u.

De mogelijkheid voor Brusselaars om tijdens hun middagpauze snel een administratieve formaliteit af te handelen in Brucity valt dus weg.

Reden voor de nieuwe openingsuren is een tekort aan personeel, zegt Kambaza Nkubiri, directeur-generaal van het departement Burgerzaken. “Tot hiertoe waren de loketten inderdaad non-stop open, maar onze medewerkers moeten natuurlijk een middagpauze kunnen nemen. We hebben echter niet genoeg mensen om iedereen te vervangen. Van de tien loketten waren er ’s middags soms maar twee of drie open, waardoor er hele lange wachtrijen ontstonden.”

Schone lei

Daarom is nu beslist om ’s middags te sluiten. Nkubiri: “Al wie voor 12.30u aan het loket staat, bedienen we nog. Dan gaat het dicht. Om 13.30u kunnen we dan met een schone lei beginnen.”

Afgelopen zomer werd er al een proef gedaan met dit systeem. “Hieruit is gebleken dat er, met een korte sluiting tussen de middag, bijna evenveel burgers per dag geholpen worden, zo’n 95 procent. En dat er minder wachtrijen zijn.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni