Het rooftopterras op de 8ste verdieping.

Brucity opent tweede dakterras voor publiek: 'We willen de sfeer van een bar creëren'

SD
© BRUZZ
07/03/2024

Het Brusselse administratief centrum Brucity in de Hallenstraat opent donderdagavond zijn tweede dakterras, een verdieping lager dan het eerste. De bar, genaamd '58', heeft een binnenruimte en een terras met uitzicht en zal het hele jaar open zijn.

De verhuis van het personeel van Stad Brussel naar Brucity is een jaar geleden, in maart 2023 volbracht. In juni ging het dakterras op de negende verdieping al open. Dat werd meteen een succes: "Vanaf de opening zat het goed vol. We hadden een frequentie van zo'n 3.000 mensen per dag, een mengeling van toeristen en Brusselaars", zegt Thomas Trothen van LO-Group.

Nu heeft het centrum ook de achtste verdieping opengesteld. Met een bar, dj-booth, binnen- en buitenruimte moet het in de zomer een verlengde worden van het andere dakterras.

De gehele binnenruimte op de achtste verdieping telt 210 zitplaatsen, het terras nog eens 170 plaatsen. De bar biedt trendy cocktails en er is ook een menu van allerlei fingerfood-gerechten. "We willen de ambiance van een bar creëren waar klanten ook de mogelijkheid hebben om te eten, zonder te reserveren. Een beetje dezelfde manier van werken als Belga (populair café op het Flageyplein, red.)", zegt Trothen.

Voor de medewerkers van Brucity gaat de ruimte 's middags open en dient het als kantine voor de lunch. 's Avonds gaat het buffet van de kantine dicht en is het overgebleven gedeelte samen met het dakterras vanaf 18 uur tot 1 uur 's nachts open voor het publiek, van woensdag tot en met zaterdag. Het beheer van de bar is toevertrouwd aan Bru58, bestaande uit LO-Group, Jardins suspendus en Les Filles.

Restaurant?

Toch lijkt het concept niet helemaal te beslaan wat oorspronkelijk beloofd werd. Bij de opening van het eerste dakterras in juni zei Brussels burgemeester Philippe Close (PS) nog dat de achtste verdieping een restaurant ging worden, dat wél voor de lunch toegankelijk ging zijn voor het publiek. Ook werd in juni nog gemikt op een opening in september, maar dat is nu dus maart geworden, zo'n zes maanden later. Bovendien gaat de ruimte slechts vier dagen in de week open, terwijl men aanvankelijk sprak over 7/7.

Trothen verduidelijkt dat vele plannen nog in de pijplijn zit. "We werken in verschillende fases. Voorlopig zijn we vier dagen in de week open, maar we hopen dat we binnenkort elke dag kunnen openen", zegt Trothen. "De openingstelling voor het publiek tijdens de lunch en de beloofde brunch op zondag hopen we ook zo snel mogelijk te verwezenlijken."

Lang was er ook verwarring over de openingsdagen van het dakterras op het negende verdiep. Maar Trothen verduidelijkt dat dit het hele jaar door toegankelijk is voor het publiek. Ook op regenachtige dagen kun je dus van het panoramisch uitzicht op de negende verdieping genieten. De bar in concessie daarentegen wordt enkel tijdens vanaf de lente of zomer geopend. "Afhankelijk van het weer mikken we dit jaar op april of mei", aldus nog Trothen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Stedenbouw , brucity , Rooftop 58

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni