| Rooftop Brucity is vanaf dit weekend open voor het grote publiek.

De Stad Brussel heeft vanmiddag het dakterras op de negende verdieping van het Brucity-gebouw ingehuldigd. Vanaf september kan je ook in het restaurant terecht, dat net als het terras ook 's avonds en in het weekend geopend zal zijn. Burgemeester Philippe Close (PS): "Brusselaars zullen des te meer reden hebben om hier tijd door te brengen”.

“Het is belangrijk dat Brucity echt het gebouw van de Brusselaars wordt, dat wil zeggen de plaats waar ze naartoe gaan voor hun administratieve procedures, maar ook een plaats voor ontmoetingen, uitwisselingen en cultuur”, zegt Philippe Close, burgemeester van de Stad Brussel. “Met de opening van het dakterras, dat na de zomer wordt aangevuld met een restaurant eronder, moet het gebouw multifunctioneel worden. Brusselaars zullen des te meer reden hebben om hier tijd door te brengen”.

De werkzaamheden aan het restaurant zijn momenteel nog volop bezig, maar vanaf september zou je er zowel 's middags als 's avonds de voeten onder tafel kunnen schuiven.

Zeven dagen op zeven geopend

Het beheer van het restaurant is toevertrouwd aan Bru58, bestaande uit LO-Group, Jardins suspendus en Les Filles. Samen gaan ze de traditionele kantoorkantine heruitvinden, want ook 's middags zal het publiek er kunnen eten, samen met de Brucity-ambtenaren. Het restaurant zal net als de 'rooftop' ook 's avonds en in het weekend geopend zijn.

“We willen alle Brusselaars een gezellige plek aanbieden waar ontmoetingen en uitwisselingen centraal staan”, zegt Bru58. "Het 360°-uitzicht over Brussel - gaande van de Basiliek tot het Atomium, over de Kunstberg en de Grote Markt - maakt dit dakterras nu al tot een iconisch en niet te missen plek. De bruisende binnenstad verandert, we hadden ons geen betere locatie kunnen wensen.”

Het personeel van de Stad Brussel streek vanaf december 2022 geleidelijk aan neer in Brucity. De verhuizing duurde tot begin maart van dit jaar. In totaal zullen bijna 1.900 gemeentelijke medewerkers vanuit het gebouw werken, goed voor zo'n 1.400 werkplekken.

1cb0ebc2-whatsappimage2023-06-23at163331.jpeg

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Resto & Bar , brucity , rooftop

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni