Paus Franciscus komt naar het Koning Boudewijnstadion.

PhotoNews/Belgaimage. Montage: BRUZZ

| Paus Franciscus zal een mis opdragen in het Koning Boudewijnstadion.

Nu bevestigd: paus Franciscus draagt mis op in het Koning Boudewijnstadion

© BRUZZ
05/07/2024

Paus Franciscus zal zijn bezoek aan ons land eind september effectief afsluiten met een grote misviering in het Koning Boudewijnstadion. Die zal plaatsvinden op zondag 29 september om 10.00 uur en wordt wereldwijd uitgezonden. Inschrijven kan vanaf 19 augustus.

“Het staat nu vast dat paus Franciscus zijn bezoek aan ons land op zondagochtend 29 september afsluit in het Koning Boudewijnstadion in Brussel”, zo meldt de Belgische bisschoppenconferentie. “De eucharistieviering vangt aan om 10.00 uur. Er dient om praktische redenen op voorhand en individueel te worden ingeschreven.”

BRUZZ schreef eerder al dat de paus op het Koning Boudewijnstadion mikte als locatie voor een grote misviering, nu bevestigt de Kerk dat ook. In het stadion is plaats voor zeker 50.000 gelovigen, veel meer dan in en rond de Basiliek van Koekelberg, de grootste kerk in België.

“Aan het begin van de eucharistieviering zal paus Franciscus de in Brussel overleden karmelietes Ana van Jezus zalig verklaren”, zo geven de organisatoren mee. “Een uitzonderlijk gebeuren, want zaligverklaringen worden door paus Franciscus normaliter tijdens vieringen in Rome voltrokken.”

'Hoopvol onderweg'

“Deze meertalige viering met paus Franciscus vindt plaats op de jaarlijkse katholieke Werelddag voor Migranten en Vluchtelingen”, zo geeft de leiding van de Belgische Katholieke Kerk nog mee. “De paus koos dit jaar als thema 'God gaat op weg met zijn volk'; een keuze die opvallend nauw aansluit bij de leuze waaronder zijn bezoek aan ons land plaatsvindt: 'Hoopvol onderweg'.”

De organisatoren verwachten op 29 september alle aanwezigen ten laatste om 8.30 uur in het Koning Boudewijnstadion. Ze roepen ook op om maximaal gebruik te maken van het openbaar vervoer.

De organisatoren bekijken nog of ook groepen zich samen zullen kunnen inschrijven, daar wordt later meer duidelijkheid over gegeven. Wie erbij wil zijn, kan vanaf maandag 19 augustus om 10.00 uur inschrijven op de website. De mis is gratis.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni