BRUZZ

Restaurant en auto in Sint-Gillis uitgebrand: 'Mogelijk aangestoken'

SD
© BRUZZ - Belga
30/04/2024
Updated: 30/04/2024 13.14u

In de Argonnestraat in Sint-Gillis, vlak bij het Zuidstation, hebben deze nacht twee branden gewoed in een restaurant en een auto, op enkele meters van elkaar. Die waren mogelijk aangestoken, meldt het Brussels parket.

Om 5.10 uur is de Brusselse brandweer ter plaatse gegaan voor een brand in een handelszaak in de Argonnestraat. Bij aankomst bleek een hevige brand te woeden in een auto en een restaurant op het gelijksvloers.

"De brand is niet overgeslagen op de auto. Het gaat wel degelijk om twee verschillende branden, op enkele meters van elkaar," verduidelijkt Derieuw.

De bewoners van de appartementen boven het restaurant waren het gebouw bij aankomst van de brandweer al ontvlucht. Er vielen geen gewonden. De politie heeft een veiligheidsperimeter ingesteld en geholpen om bewoners te evacueren.

Het restaurant op het gelijkvloers is volledig uitgebrand. De toegang tot de zaak werd afgesloten door Sibelga. Na ventilatie en CO-controles konden de bewoners terugkeren naar hun woning.

Intussen heeft het parket een onderzoek geopend naar de branden. Mogelijk werden ze aangestoken, klinkt het. "Verschillende onderzoeksdaden zijn lopende, waaronder analyse van de camerabeelden."

2f336b2d-whatsappimage2024-04-30at065528.jpeg

BRUZZ

| De auto brandde op enkele meters van het restaurant.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni