'Ruig café' in rosse buurt wordt sociaal dienstencentrum

© BRUZZ
23/03/2024

Op de hoek van de Groenstraat en de Weidestraat neemt een sociaal centrum weldra de plaats in van café Vertelink. Die zaak had volgens Sudinfo een kwalijke reputatie in de buurt.

Café Vertelink, midden in de rosse buurt en niet ver van het Noordstation, is al een tijdje dicht. Buurtbewoners getuigen in Sudinfo over de overlast die het etablissement veroorzaakte in de wijk. Dat gaat van nachtlawaai tot vechtpartijen en drugshandel.

“We zagen soms weegschalen voor het café”, zegt een medewerkster van een apotheek tegenover het café. “Het ging van kwaad van erger, buurtbewoners waren er bang voor. Gelukkig is de situatie nu veel verbeterd. De wijk herneemt stilaan haar normale leven.”

Sterkte

In de plaats van café Vertelink komt een sociaal centrum. De gemeente heeft het café verschillende keren verzegeld. Sinds begin dit jaar huurt de gemeente Sint-Joost-ten-Node de locatie zelf. Bedoeling is om er aan sociaal dienstbetoon te doen en de inwoners te helpen met hun administratieve moeilijkheden. De eigenaar ging akkoord met het voorstel.

“We maken van een zwakte een sterkte”, zegt burgemeester Emir Kir (onafhankelijk) in Sudinfo. “Het wordt een plek die beantwoordt aan de noden van de inwoners, en tegelijkertijd pakken we de veiligheidsproblemen aan die we voordien hadden.”

De renovatiewerken starten weldra. Het centrum zou ten vroegste in juni de deuren openen.

Burgemeester Emir Kir probeert al een tijdje de prostitutiebuurt in Sint-Joost om te vormen tot een veiligere woonwijk, onder meer door bordelen en achterafcafés te sluiten.

Vertelink, café in de prostiutiebuurt

| Vertelink, café in de prostiutiebuurt in Sint-Joost, wordt een sociaal centrum.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni