| Wijkrestaurant in Anderlecht.

Studenten voortaan welkom in Anderlechtse ‘cafets’ voor betaalbare maaltijd

© BRUZZ
09/02/2024

Studenten kunnen voortaan aanschuiven in een van de vijf ‘cafets’ in Anderlecht voor een maaltijd van vier euro. De wijkrestaurants worden ook ter beschikking gesteld als studieruimte. Dat meldt de gemeente vrijdag.

De ‘cafets’, gemeentelijke wijkrestaurants gericht op senioren, zijn bedoeld om de sociale mix in de gemeente te bevorderen. Inwoners kunnen er terecht voor maaltijden tegen democratische prijzen. Voor vier euro heb je al een soep, een hoofdgerecht, dessert, en een koude en warme drank.

Voortaan zijn ook studenten welkom, een initiatief van schepen van Sociale Zaken Fabienne Miroir (PS). “We kregen te horen dat het voor bepaalde studenten niet evident is om gezond te eten, laat staan betaalbare maaltijden te vinden”, legt ze uit. “Daarom besloten we naar een oplossing te zoeken.”

Studenten die de ‘cafets’ willen bezoeken, moeten hun studentenkaart en kleefbriefje van het ziekenfonds meebrengen. Nadien kunnen ze gewoon aanschuiven. “Hun aanwezigheid biedt de kans aan de senioren om ook jongeren te ontmoeten”, klinkt het nog bij burgemeester Fabrice Cumps (PS). “Zo worden het contact tussen generaties en de wederzijdse hulp tussen onze inwoners, aangemoedigd.”

Tijdens de daluren zullen de wijkrestaurants ook opengesteld worden als studieruimte. Studenten en andere bezoekers kunnen er gebruik maken van het internet.

Een overzicht van de ‘cafets’ is te vinden op de website van de gemeente.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Samenleving , Fabrice Cumps , fabienne miroir , Wijkrestaurants , Cafets , blokkende studenten , studieruimtes

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni