BRUZZ

| Als Net Brussel het werk neerlegt is dat direct zichtbaar (hier: de Brabantstraat).

Tijdelijke oplossing voor veiligheid van medewerkers Net Brussel in Brabantwijk

© Belga
03/05/2024

Medewerkers van Net Brussel gaan voortaan afval ophalen tussen 7 en 8 uur in de Brabantwijk. Dat werd beslist nadat eerder een medewerker werd aangevallen. Op het nieuwe tijdstip is er meer sociale controle. Ook krijgen medewerkers assistentie van gemeenschapswachten of politie als het nodig is.

Net Brussel had eerder deze week aan de gemeente Schaarbeek laten weten dat de straten in de Brabantwijk niet meer worden opgeruimd als er geen veiligheidsmaatregelen komen. Die aankondiging kwam er nadat maandag in de Schaarbeekse Brabantstraat opnieuw een medewerker van het agentschap was aangevallen.

Na overleg met de gemeente is vrijdag een tijdelijke oplossing uit de bus gekomen. Zo zullen de werknemers niet meer vanaf 5.30 uur moeten starten met het ophalen van afval. Op dat tijdstip was er namelijk minder sociale controle, erkent waarnemend burgemeester Frédéric Nimal (Défi). De start van de ophaling zal nu tussen 7.00 en 8.00 uur plaatsvinden.

Bovendien worden er ook meer mensen ingezet om toezicht te houden op de veiligheid van de afvalophalers. De gemeente bekijkt nog of dat via de gemeenschapswacht of via de politie, of een combinatie van beide, zal gebeuren. Volgende week vinden nieuwe gesprekken plaats om tot een meer structurele oplossing te komen.

De dienstverlening van Net Brussel wordt sinds donderdag ook verstoord door een sociaal conflict binnen het agentschap.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Brabantstraat , Net Brussel , Schaarbeek , Brabantwijk

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni