| Waarom de bus tegen de boom reed, is nog niet bekend.

Dubbeldekkerbus rijdt tegen boom: 22 toeristen gewond

© Belga - BRUZZ
31/03/2024
Updated: 31/03/2024 15.55u

Zondagmiddag botste een toeristenbus tegen een boom, in de buurt van de Van Praet-brug. De bestuurder zou de controle zijn verloren door een technisch probleem. Er raakten 22 mensen gewond, waarvan drie ernstig. Niemand verkeert in levensgevaar.

Een toeristenbus botste om voorlopig onbekende redenen zondagmiddag rond 12.30 tegen een boom. Algauw bleek dat daarbij 22 mensen gewond zijn geraakt, waarvan 3 ernstig. Niemand is in levensgevaar

De brandweer van Brussel laat weten dat er onmiddellijk een medisch interventieplan werd afgekondigd. In totaal drie SMUR-teams en vijf ambulances ter plaatse zijn gegaan, net als de politie om vaststellingen te doen. Bij aankomst op de plaats van het ongeval hebben de hulpdiensten een post voor medische triage opgezet.

De bestuurder zou de controle verloren zijn omwillen van een technisch probleem. "Hij is negatief getest op alcohol en drugs. Een gerechtelijke expert is ter plaatse. Hoe het ongeval is kunnen gebeuren maakt deel uit van een onderzoek", laat Linda Camarero-Verde weten, woordvoerdster van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene.

33 buitenlandse toeristen betrokken

Er waren in totaal 33 buitenlandse toeristen betrokken bij het incident. De reizigers die ongedeerd zijn, worden teruggebracht naar het centrum met een politievoertuig, zodat ze gemakkelijker naar hun hotels kunnen terugkeren.

De toeristen maakten deel uit van een hop-on hop-off bustour die hen langs bezienswaardigheden zoals het Atomium, Train World, het Koninklijk Kasteel van Laken en de Koninklijke Serres voert. De internationale vervoersmaatschappij RATP Dev, die busservice Tootbus exploiteert, heeft beloofd binnenkort te reageren.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni