| Het incident deed zich maandag voor op tramlijn 44, die tussen Montgomery en Tervuren rijdt

Trambestuurder gewond door elektrische schok

Tibert Blommaert
© BRUZZ
10/04/2024

Een trambestuurder geraakte afgelopen maandag gewond tijdens zijn rit. Een plotse elektrische ontlading trof de bestuurder in zijn cabine, hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de MIVB gaat het om een geïsoleerd incident: "Onze technici hebben nog nooit zoiets gezien."

Het ongeval gebeurde omstreeks 19 uur bij de halte Julius Caesar op lijn 44 in Sint-Pieters-Woluwe, zo bericht La Capitale. In de elektrische verdeelkast van de cabine sprong een zekering. De vlamboog die daarop ontstond raakte de bestuurder aan zijn been.

Meteen na de vonk zorgde de bestuurder ervoor dat alle reizigers uit het voertuig geëvacueerd werden. In eerste instantie weigerde de bestuurder alle verzorging want hij voelde aanvankelijk weinig van de schok. Later merkte de bestuurder dat zijn been gevoelloos was geworden, en belde hij toch de hulpdiensten.

Geïsoleerd incident

De defecte tram werd na het ongeval overgebracht naar het depot voor nazicht. De controle heeft evenwel geen exacte verklaring aan het licht gebracht voor het voorval. Volgens Cindy Arents van de MIVB was het een geïsoleerd incident: “Het is de eerste keer dat we zoiets meemaken, onze technici hebben dit nog nooit gezien.” Arents benadrukt dat alle trams veilig zijn voor reizigers en personeel.

De trambestuurder mocht het ziekenhuis snel weer verlaten, hij blijft nog enkele dagen thuis om te bekomen van het voorval.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Pieters-Woluwe , Samenleving , MIVB , tram

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni