| De woning werd onbewoonbaar verklaard.

Twee flatbewoners bevangen door rook bij brand in Molenbeek

© Belga
27/01/2024

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek heeft zaterdagvoormiddag een brand gewoed in een flatgebouw. Daarbij raakten twee bewoners bevangen door de rook. Dat meldt de Brusselse brandweer. De brandweer heeft ook geprobeerd alle huisdieren te redden, maar één kat is nog vermist.

Het vuur in de Haeckstraat brak zaterdagvoormiddag rond 09.40 uur uit op de derde verdieping van een drie verdiepingen tellend flatgebouw.

De bewoners van die flat brachten zich eerst in veiligheid, maar gingen vervolgens het brandende appartement terug binnen om hun huisdieren te redden. "Ze raakten bevangen door de rook en moesten overgebracht worden naar het ziekenhuis", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

2024-01-27_brandweer Brussel_kat

"Een konijn is ondergebracht bij een buur en twee katten die ook bevangen waren geraakt door de rook, werden naar een dierenarts gebracht. Van de derde kat is geen spoor. Het is geen goed idee om een brandende flat of woning terug binnen te gaan, beter breng je jezelf in veiligheid en signaleer je de aanwezigheid van huisdieren als de brandweer aankomt."

Onbewoonbaar

De brandweer slaagde erin het vuur te blussen, maar de flat op de derde verdieping is onbewoonbaar. Op de tweede verdieping is er ernstige waterschade, en daar moet nagekeken worden of de elektrische installatie geraakt is.

De appartementen op de eerste verdieping en op het gelijkvloers hebben geen schade opgelopen. De oorzaak van de brand was accidenteel, aldus nog de brandweer.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni