Politiezone Brussel HOOFDSTAD Elsene

Tweede verdachte opgepakt die op oudjaar agent wilde doden met Cobra-explosief

© Chris Verhaeghe
26/04/2024

De Brusselse politie heeft een tweede verdachte opgepakt die op oudejaarsavond een explosief zou hebben gegooid naar een politieman in Laken. Eerder dit jaar werd ook al zijn vermoedelijke kompaan gearresteerd. De twee worden verdacht van poging tot doodslag.

Op oudejaarsavond hingen twee mannen een explosief van het type ‘Cobra’ aan wat een deodorant leek te zijn, ter hoogte van het commissariaat aan de Bockstaellaan in Laken. "Ze ontstaken het explosief en net op dat moment kwam een agent naar de deur om te kijken wat er gebeurde”, zegt de politie. "De twee verdachten gooiden het explosief in zijn richting. De collega zette het op een lopen en kon zich net op tijd verschuilen, vooraleer het ding tot ontploffing kwam in het portaal van het commissariaat. De politieman bleef ongedeerd, maar het portaal raakte wel beschadigd door de knal. De twee verdachten sloegen op de vlucht. Gezien de ernst van de feiten werd er beslist om een proces-verbaal op te stellen voor poging tot doodslag.”

Alarmpistool

Het onderzoek naar de feiten leidde begin februari tot de arrestatie van een verdachte. "Deze week werd uiteindelijk ook de tweede verdachte opgepakt”, meldt de Brusselse politie. "Naast een alarmpistool bij de eerste verdachte werd er nog verder bezwarend materiaal gevonden dat het duo kon linken aan de feiten. Na afloop van hun verhoor werden ze ter beschikking gesteld van het parket.”

De twee verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die een van hen onder aanhoudingsmandaat plaatste onder de vorm van elektronisch toezicht. Zijn kompaan werd vrijgelaten onder voorwaarden. Intussen loopt het onderzoek nog verder.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni