Van bierschuifaf tot kattentram: de Brusselse 1 aprilgrappen

SD
© BRUZZ
01/04/2024

De Meyboommascotte Jefke zou de Olympische vlam naar Parijs brengen en RWDM zou Eden Hazard gestrikt hebben. Op 1 april is het telkens weer opletten geblazen voor een aprilgrap vermomd als nieuws. BRUZZ lijst de meest opvallende grappen en grollen op.

Brussels Beer Project lanceert een 'brewslide', "de waarschijnlijk langste stedelijke waterglijbaan ter wereld", klinkt het op Facebook. "Die begint op de bovenste verdieping van onze Port Sud-brouwerij en landt in het sprankelende water van het Brusselse kanaal". Ideaal voor een aprilvis.

da0e6e29-screenshot2024-04-01152744.png

Op een RWDM-fanpagina probeert een fotoshop-deskundige andere fans ervan te overtuigen dat de Brusselse voetbalclub Eden Hazard en Jurgen Klopp heeft getekend. Aan optimisme alvast geen gebrek.

72109cc4-whatsappimage2024-04-01at101413am.jpeg

Een Facebookpagina voor Brusselse fietsers maakt plots t-shirts met als opschrift 'Brussels Khmer Vert' en 'Elke forever', waarmee ze de draak willen steken met kritiek op fietsverenigingen en fietsprotest Critical Mass.

2ef3c18d-whatsappimage2024-04-01at103148am.jpeg

In Jette zou de Léon Théodorstraat plots omgevormd worden tot een voetgangersstraat.

8c5f5c2c-screenshot2024-04-01153329.png

En volgens de Meyboomorganisatie dan weer zou diens mascotte Jefke de Olympische vlam naar Parijs brengen. Met olympisch tenue inclusief zien we de reus de eindstreep alvast halen.

In Sint-Lambrechts-Woluwe zou je ook voor vijf euro het logo van de gemeente kunnen laten tatoeëren in een nieuw loket van het gemeentehuis. "Als u de gemeente in uw bloed hebt en u in alle veiligheid wilt laten tatoeëren, bent u vanaf dinsdag van harte welkom." Je kunt wel 'maar' kiezen tussen drie ontwerpen.

78ae7f53-whatsappimage2024-04-01at101206am.jpeg

'Make Brussels great again'

Ook in de Brusselse politiek zijn ze niet vies van een goede aprilvis. Van Défi, die onconventionele campagneposters lanceert, tot Els Ampe die roze frituren opricht.

Anton Schuurmans, Schaarbeeks gemeenteraadslid voor CD&V, kondigt dan weer in ware Trump-stijl aan te zullen gaan voor een zitje in het Amerikaanse Congres. Hij wil er zijn missie volbrengen: "Make Brussels great again", klinkt het op nieuwe 'merchandising'.

Brussels schepen van Groene Ruimten Zoubida Jellab (Ecolo-Groen) lanceert zogezegd een nieuw systeem om hondenpoep te recycleren om groene energie te kweken. "Hondeneigenaar zijn én meer te doen voor de planeet, het is mogelijk", klinkt het.

Ook collega Elke Van den Brandt (Groen) haalde inspiratie bij onze favoriete viervoeters en lanceert samen met de MIVB een zogenaamde 'kattentram'. "We hopen dit concept in de nabije toekomst verder uit te breiden naar het hele MIVB-net, om van Brussel een nog leefbaardere en aangenamere stad te maken," klinkt het met een duidelijke knipoog.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni