Strengere LEZ en Elsense scanners: dit verandert er op 1 april

© PhotoNews
| De Lage Emissiezone in Brussel wordt (iets) strenger.

De Brusselse Lage Emissiezone (LEZ) wordt strenger en de gemeente Elsene sluit zich aan bij het gewestelijk parkeeragentschap, dat mobiele scanners inzet om foutparkeerders op te sporen. Dit verandert er op 1 april.

Je kan ervanop aan dat er op 1 april de vissen de deur uit vliegen en er regels veranderen. Ook in 2019 is dat niet anders. De lage emissiezone in Brussel wordt bijvoorbeeld een stuk strenger. Automobilisten die de zone niet meer binnen mogen, dieselauto's met norm Euro 2 en bezinewagens met Euro 0 en 1, krijgen vanaf 1 april meteen een boete in plaats van een waarschuwing.

Elsene draagt een stuk bevoegdheid over aan het gewest. Het beheer van de parkeerplaatsen in de gemeente is nu een gewestelijke aangelegenheid. Het is de achtste gemeente die zich aansluit bij Parking.brussels. Het gewest gaat foutparkeerders opsporen met scancars en scanscooters.

Ook voor personeelsleden van de Ierse budgetluchtvaarmaatschappij Ryanair verandert er wat. De Belgische werknemers van dat bedrijf komen vanaf 1 april onder het Belgische arbeidsrecht terecht. Ryanair gaat de zowat 350 Belgische werknemers bij onderaannemer Crewlink zelf een contract geven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?