De Jacques Francksquare in Sint-Gillis

PhotoNews

| Het Jacques Francksquare in Sint-Gillis waar midden februari een 23-jarige man werd doodgeschoten.

Verdachte aangehouden in onderzoek naar dodelijke schietpartij Jacques Franckplein

© Chris Verhaeghe - BRUZZ
14/06/2024

Er is een verdachte opgepakt in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij midden februari op het Jacques Francksquare in Sint-Gillis, dat meldt La Capitale en wordt bevestigd door het Brussels parket. Minstens twee anderen zijn nog steeds op vrije voeten.

In de vroege ochtend van Valentijnsdag kwam een jongeman om het leven op het plein in het centrum van Sint-Gillis. Getuigen zagen drie verdachten wegvluchten nadat de 23-jarige Badreddine Jammal was doodgeschoten. De twintiger, zonder geldige verblijfspapieren, verkocht er drugs. Alles wijst op een afrekening.

Daags voordien was er ook al een schietincident op het Jacques Francksquare in Sint-Gillis. Ook toen ging het om drie daders. Ze schoten in de lucht, waarna ze op de vlucht sloegen. Daarbij reden ze een vrouw aan, die lichtgewond gewond raakte. “Gisteren ging het nog om intimidatie, vandaag heeft het meer weg van een executie”, reageerde burgemeester Jean Spinette (PS) na de dodelijke schietpartij van 14 februari.

Eén verdachte aangehouden

De Brusselse federale gerechtelijke politie voerde de afgelopen maanden een intensief onderzoek, dat enkele dagen geleden leidde tot de arrestatie van een verdachte in het onderzoek naar de dood van Badreddine Jammal. “Ik kan inderdaad bevestigen dat er een verdachte werd aangehouden”, zegt Amaury Verhoustraeten van het Brusselse parket. “De man verscheen intussen voor de raadkamer, die zijn aanhouding bevestigde."

Of de man ook betrokken was bij het schietincident de dag voordien, kan het parket niet bevestigen. Intussen loopt het onderzoek naar de dodelijke schietpartij nog verder. Minstens twee andere verdachten zijn nog spoorloos.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni