DVLKO

| Veel Brusselaars lijken niet op de hoogte van de staking, want donderdag waren in de betrokken gemeenten op heel wat plaatsen vuilniszakken op straat te zien.

Vuilnisophaling vrijdag opnieuw verstoord door staking

© BRUZZ
08/05/2024
Updated: 09/05/2024 15.41u

De vakbonden bij Net Brussel zullen op vrijdag 10 opnieuw staken. Daardoor zijn verschillende Brusselse gemeenten getroffen, meldt de overheidsdienst. Net Brussel vraagt de Brusselaars in de betrokken gemeenten om hun vuilnis niet buiten te zetten.

Het gaat om Brussel-Stad, Haren, Laken, Neder-Over-Heemheek, Etterbeek, Evere, Elsene, Koekelberg, Molenbeek, Sint-Joost-ten-Node, Schaarbeek, Sint Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe.

Net Brussel vraagt inwoners hun zakken niet buiten te zetten en te wachten tot een volgende ophaling "om te vermijden dat ze te lang op straat blijven staan", klinkt het.

Er zullen 'inhaalophalingen' worden georganiseerd, maar die zijn afhankelijk van de impact van de staking en bestrijken mogelijk niet het hele grondgebied, aldus de overheidsdienst.

Wat de gemechaniseerde ophalingen voor containers, de specifieke ophalingen en de Recyparken betreft, is nog niet duidelijk welke impact de staking zal hebben.

De vakbonden staken al sinds vorige week. Aan de basis ligt een conflict over niet-uitgekeerde vakantiedagen.

Veel Brusselaars leken in ieder geval niet op de hoogte. Donderdag waren er Sint-Joost en Brussel-Stad overal vuilniszakken op straat te zien:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Net Brussel , vuilniszakken , staking

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni