YouTuber SACHI test skatepark Materialenkaai: ‘Coole bowl, maar de rest voelt outdated'

AVP
© BRUZZ
28/06/2024

Sinds begin juni kunnen Brusselse skaters terecht in het nieuwe skatepark op de Materialenkaai, dat deel uitmaakt van het gerenoveerde Becopark. YouTuber en skatevlogger Samuel De Graef, online beter bekend als SACHI, ging het park uittesten. “Voor mij is een goed skatepark de moeite om ernaartoe te gaan. En in dit geval is de bowl echt de moeite.”

Die bowl is met haar drie meter de diepste in heel België. Het park zelf is volgens bouwheer Beliris ook één van de grootste outdoor skateparken van het land. “Het is echt gigantisch”, bevestigt SACHI. “Het is superfijn om zo veel ruimte te hebben en gewoon een beetje te kunnen vliegen.”

Ook op de bowl heeft de YouTuber niets aan te merken. De rest van het park daarentegen “voelt een beetje outdated”. Er is bijvoorbeeld maar één rail, vertelt SACHI, terwijl rails nu juist zo populair zijn. En ook de vormgeving van de obstakels is niet helemaal logisch.

‘Enorm potentieel, maar niet helemaal ingelost’

Kritiek op het skatepark is zeker niet nieuw. Al sinds de opening drie weken geleden klinkt vanuit de skatewereld ongenoegen over het park. Zo hebben veel van de obstakels, bedoeld om op te grinden en sliden, bijvoorbeeld niet de juiste verhoudingen. En dat is niet alleen moeilijk om te skaten, het kan ook gevaarlijk zijn.

(Lees verder onder de foto)

a7cb2c63-skateparkmaterialenkaai4.jpeg

Beliris

Die kritiek is ook terecht, vindt SACHI. “Er is te weinig geluisterd naar lokale skaters tijdens de aanleg van het park”, klinkt het. “En dat is jammer, want er was enorm veel potentieel.”

SACHI hoopt in ieder geval dat de unieke bowl toch wel wat jonge skaters zal kunnen inspireren. Daarom alleen al is het een meerwaarde dat het park er überhaupt is.

Conclusie? Een 8,5 op 10. “En dan vooral voor de bowl, en de nieuwe ontmoetingsplek die het skatepark nu is.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Sport , skatepark Materialenkaai , SACHI , Becodok

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni