Skatepark op Materialenkaai feestelijk geopend

© BRUZZ
05/06/2024

Het skatepark op de Materialenkaai, gelegen onder de Suzan Danielbrug, is officieel geopend. Het is meteen ook een van de grootste outdoor skateparken van België. "Ik ben blij dat Stad Brussel hierin geïnvesteerd heeft en dat er naar skaters geluisterd wordt", Linka Honis, Brusselse skater en lid van de vrouwelijke skate crew Bx'elles.

Het maakt deel uit van het nieuwe recreatiepark van 2,8 ha dat wordt ingericht langs het kanaal tussen Sainctelette en het Redersplein. Met een oppervlakte van 2.150 m2 is het een van de grootste outdoor skateparken van België, en de bowl van 3 meter diep is de diepste van België.

Bijzonder is dat het skatepark het landhoofd van de Suzan Danielbrug integreert als verticale hindernis in het skatepark. Om de opening van het skatepark te vieren werden er deze middag een aantal activiteiten georganiseerd, waaronder een initiatie skateboarden door vzw Sk8boarders en Bx'elles, volksspelen in het park, een voetbal- en basketbaltoernooi, een jamsessie en een skatesessie.

Laatste afwerking

De werken aan het skatepark begonnen in september 2023 en is het tweede deel van het park dat opengaat. De eerste helft van het park, met twee sportkooien, een picknickzone met bomen en een zandbak, ging open in juli 2023.

De laatste zone, tussen het skatepark en de Redersbrug, bevindt zich in de laatste fase. Het laatste stuk van de promenade langs het kanaal en het grote grasveld zouden in de loop van juli klaar zijn.

Het totale budget voor het park, dat werd ontworpen door Tractebel, is 14.800.000 euro.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni