Materialenkaai Becopark zones

| Het nieuwe Becopark krijgt vier verschillende zones

Er kan een nieuw park komen langs het Kanaal van Brussel. Het federale Brusselfonds Beliris heeft daar een bouwvergunning voor gekregen. Het Becopark komt tussen de Havenlaan en het Kanaal en zal ongeveer 700 meter lang zijn. De werken starten midden 2019.

Het nieuwe Becopark wordt een lang en smal park, van bijna 3 hectare. Het brengt meer groen naar een van de meest versteende buurten in Brussel, de arme Maritieme Wijk in Sint-Jans-Molenbeek.

Vandaag staan er nog veel industriële gebouwen op de kanaaloever, die zullen bijna allemaal verdwijnen om meer ruimte te creëren. In het park komen sportvelden, een skatepark en een ligweide. Het zal overlopen in het park van Thurn en Taxis, en zo verder in het park L28 richting metrostations Belgica en Bockstael.

Dat betekent ook dat de tijdelijke initiatieven op de kanaaloever Allee du Kaai en Magasin4 op zoek moeten naar een andere locatie. Beliris, de bouwheer van het park, verzekert wel dat de activiteiten zo lang mogelijk behouden zullen blijven.

De werken starten voor de zomer van 2019. Beliris zoekt nu naar een aannemer. In 2021 moeten de inwoners van de Maritieme Wijk kunnen genieten van het nieuwe groen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Sint-Jans-Molenbeek , Stedenbouw , Milieu , Materialenkaai , Becopark , Becodok

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni