| Maxime Dupé, invallend doelman bij RSC Anderlecht.

Anderlecht laat invallersdoelman Dupé naar Nice vertrekken

© Belga
28/01/2024

Anderlecht neemt al na een half jaar afscheid van doelman Maxime Dupé. De dertigjarige Fransman keert terug naar zijn thuisland en gaat aan de slag bij OGC Nice, de huidige nummer twee in de Ligue 1. Anderlecht en Nice maakten de transfer zondag bekend. Paars-wit haalde zaterdag met de Deen Mads Kikkenborg al een nieuwe doublure voor Kasper Schmeichel in huis.

Anderlecht had Dupé afgelopen zomer overgenomen van Toulouse. De Fransman begon het seizoen als nummer een onder de lat in Brussel, maar half september - na zeven competitiewedstrijden - verloor hij zijn basisplaats na een mindere prestatie op Kortrijk (2-2). Schmeichel kwam op doel en zou de vaste titularis blijven. Dupé speelde enkel nog twee bekerduels.

Ook bij Nice lijkt Dupé tevreden te zullen moeten zijn met het statuut van tweede doelman. De Pool Marcin Bulka is er een vaste waarde onder de lat.

Nice is onder coach Francesco Farioli aan een uitstekend seizoen bezig in Frankrijk. Zaterdag werd nog met 1-0 gewonnen van FC Metz. De Zuid-Franse club telt na 19 speeldagen 38 punten, vijf minder dan koploper PSG dat zondag nog nummer drie Stade Brest ontvangt.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni