Belga

| Helena Ponette, Cynthia Bolingo en Imke Vervaet vieren de bronzen medaille op de 4x400 meter, woensdagavond in het olympisch stadion van Rome.

Brussel wil EK atletiek 2030 binnenhalen, officiële kandidatuur wellicht in het najaar

© Belga
13/06/2024

Belgian Athletics, Stad Brussel en Golazo hebben de ambitie om het EK atletiek in 2030 naar Brussel te halen. Ze zijn samen met vijf andere kandidaten in een eerste fase van de 'bid questionnaire' gestapt bij European Athletics, zo vernam Belga daags na het succesvolle EK atletiek in Rome, waar België zes medailles won.

Omdat de bidprocedure intens is voor zowel European Athletics als de kandidaten, en er met zes gegadigden verrassend veel interesse was, besliste European Athletics om voorafgaand aan de traditionele bid nog een voorronde in te richten. In de 'bid questionnaire' moeten de kandidaten al een eerste, kortere versie van hun bidbook opstellen.

In oktober of november zal European Athletics drie kandidaten de officiële procedure inloodsen. De Belgische kandidatuur wacht ook de gemeenteraadsverkiezingen van oktober af om te kijken of de nieuwe Brusselse bestuursploeg nog altijd interesse heeft in het EK atletiek. In april 2025 volgt een nieuwe selectieronde bij European Athletics en in april 2026 wordt de definitieve keuze gemaakt.

In 2030, mogelijk nog net op tijd voor een deel van de huidige gouden generatie van de Belgische atletiek, bestaat België 200 jaar en tegen dan is in principe ook de nieuwe opwarmingspiste klaar die komt op de oude terreinen van de Belgische voetbalbond aan de Houba de Strooperlaan.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni