Belga

| Toma Nikiforov uit Schaarbeek (in blauwe judogi) verloor meteen zijn eerste kamp op het WK judo.

Brusselse judoka Toma Nikiforov al in eerste ronde uitgeschakeld op WK judo

© Belga
23/05/2024

Toma Nikiforov (19de op de wereldranglijst) heeft donderdag zijn eerste kamp verloren op het WK judo in Abu Dhabi. De 31-jarige Brusselaar moest in de categorie tot 100 kg in de openingsronde het hoofd buigen voor de Nederlander Simeon Catharina (27ste van de wereld in die gewichtsklasse). Catharina haalde het met een waza-ari in de golden score.

Nikiforov was de laatste van twaalf Belgen die in actie moest komen in de Verenigde Arabische Emiraten.

Woensdag leek een andere Brusselaar, Sami Chouchi, lange tijd op weg naar een plaats in de halve finales, tot hij in de derde ronde werd uitgeschakeld door een Kirgiziër. Alleen een rits forfaits kunnen Chouchi nog naar de Olympische Spelen in Parijs loodsen.

Teleurstellend

De Belgische delegatie verlaat het WK zonder medailles. Gabriella Willems liet woensdag de beste Belgische prestatie optekenen met een vijfde plaats in de categorie tot 70 kg.

Matthias Casse, de nummer een van de wereld in de categorie tot 81 kg, ging er dinsdag teleurstellend in de derde ronde uit. De 27-jarige Antwerpenaar werd in 2021 nog wereldkampioen en behaalde zilver op de WK's van 2019, 2022 en 2023.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni