Kabinet Persoons

Eerste indoor crickethal in Brussel opent de deuren

SD
© BRUZZ
28/04/2024

Brussel heeft zijn eerste indoor crickettrainingshal. In het Sint-Niklaasinstituut in Anderlecht werden de nodige infrastructuuringrepen uitgevoerd om de indoor sportzaal van de school aan te passen voor de sport. De Vlaamse Gemeenschapscommissie heeft hiervoor 120.000 euro vrijgemaakt.

Zondag werd de nieuwe aangepaste sporthal ingehuldigd met een cricketinitiatie, georganiseerd door Premium Cricket Club Brussels.

Tot voor kort konden Brusselse cricketliefhebbers enkel in parken terecht of buiten de gewestgrenzen, zoals in Waterloo of in Wemmel. Maar de sport is al jaren een van de meest populaire sporten in landen als Pakistan, India, Australië, Engeland of Bangladesh.

"Mensen uit die gemeenschappen in onze hoofdstad verlangden dus naar goede infrastructuur", klinkt het bij Ans Persoons (Vooruit.Brussels), Brussels staatssecretaris en collegelid in de Vlaamse Gemeenschapscommissie bevoegd voor Sport. Zeker nu de sport na 128 jaar weer op de Olympische Spelen zal staan in Los Angeles in 2028.

Het Sint-Niklaasinstituut in Anderlecht bleek mits wat infrastructuurwerken de ideale locatie voor de indoor cricketsporthal. Bovendien zullen er deze zomer ook buiten slagkooien geplaatst worden. "Zo kan er bij goed weer in de open lucht gespeeld worden", aldus Persoons.

'Grote diversiteit aan sportvoorkeuren in Brussel'

Ook Cricket Vlaanderen heeft geïnvesteerd en voorzag de vloerbedekking en het cricketmateriaal zoals bats en ballen. De federatie zal ook het naschools beheer opnemen om zo de school extra te ontlasten, klinkt het verder.

Cricket is bij jongeren op dit moment minder gekend, zegt Hilde Devillé, algemeen directeur van het Sint-Niklaasinstituut. "Door het openstellen van deze infrastructuur hopen we ons steentje bij te dragen in het meer bekend maken van deze sport."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni