Eerste supporters Union dagen op aan fandorp: 'Vierde generatie'

© BRUZZ
09/05/2024
Updated: 09/05/2024 13.04u

Donderdagnamiddag om 15.30 uur spelen Union en Antwerp de finale van de Beker van België in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion. Sinds een aantal jaren kunnen de supporters van beide clubs verzamelen in zogenaamde fandorpen, in de buurt van de Heizel. Om 10.00 uur donderdagochtend waren de eerste aanhangers van Union al ter plaatse, in de schaduw van het Atomium.

Opvallend, die vroege vogels komen vrijwel allemaal van buiten Brussel. Zo liep onze man onder andere een familie uit Gent tegen het lijf die al vier generaties lang fan is van de Brusselse club.

Ook Union-fans uit Lier en Nederland zijn aan hun opwarming voor de historische finale (het is 91 jaar geleden dat Union nog eens een trofee won) begonnen.

De beker kan een bekroning zijn van de onwaarschijnlijke opmars die de Brusselse club de afgelopen drie jaar heeft gemaakt. Sinds de promotie naar het hoogste niveau mengde Union zich elk seizoen in de titelstrijd, ook dit jaar komt de club nog in aanmerking voor die prijs. Maandagavond wacht de topper tegen Club Brugge, in het Jan Breydelstadion.

Maar eerst is er dus de bekerfinale, waarvoor 19.000 fans van beide clubs hun opwachting maken. Winst zou betekenen dat Union volgend seizoen rechtstreeks geplaatst is voor de groepsfase van de Europa League.

20240509_UNION_BEKERFINALE_GEZIN_SUPPORTERS.jpeg

BRUZZ I DVLKO

| Fans Union zijn donderdagochtend aan de lange aanloop naar de bekerfinale begonnen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , RUSG , Union Saint-Gilloise , Beker van België , bekerfinale

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni