Fans Union wachten vruchteloos op spelersgroep, maar dan grijpt Loïc Lapoussin de micro

© BRUZZ
09/05/2024
Updated: 09/05/2024 23.03u

Donderdagavond hebben honderden fans van kersvers bekerwinnaar Union vruchteloos op de selectie gewacht op het Van Meenenplein om samen de eerste sportieve trofee sinds bijna negentig jaar te vieren. Het bestuur van Union vond een zogenaamd "bain de foule" niet opportuun enkele dagen voor de belangrijke competitiewedstrijd in en tegen Brugge. Daagden omstreeks 22.30 uur toch op om de aanhang te bedanken voor de vocale steun: Loïc Lapoussin, Guillaume François, ceo Philippe Bormans, voorzitter Alex Muzio en de Engelse geldschieter Tony Bloom.

Al kort na het laatste fluitsignaal van de bekerfinale in het Koning Boudewijnstadion verzamelden honderden fans op het Van Meenenplein in het centrum van Sint-Gillis. De massa groeide aan naarmate de avond vorderde. Toch had het bestuur van de kersverse bekerwinnaar enkele dagen geleden al laten uitschijnen dat een ontmoeting met de fans na een mogelijk succes niet voor de hand zou liggen. Maandag speelt Union namelijk de topper in de Champions Play-offs tegen Club Brugge, in het Jan Breydelstadion. De Brusselaars staan momenteel derde achter Brugge en Anderlecht, maar doen na een gunstig resultaat tegen blauw-zwart weer volop mee voor de titel.

Ook al heerste er onder de aanhangers veel begrip voor de keuze van spelers en bestuur (het gros verliet het plein omstreeks 22.00 uur), toch klonk er hier en daar ongenoegen over de beslissing van de club. Wel aanwezig: speler Guillaume François, sinds 2020 in dienst van Union en één van de sterkhouders toen de ploeg nog in tweede klasse uitkwam. François moest donderdag toekijken vanuit de tribune in het Koning Boudewijnstadion.

Vier ambassadeurs

De volhouders werden laat op de avond alsnog beloond, want omstreeks 22.30 uur verschenen op het balkon van het gemeentehuis van Sint-Gillis naast burgemeester Spinette (PS) vier 'ambassadeurs' van de selectie: speler Lapoussin, manager Bormans, voorzitter Muzio en geldschieter Tony Bloom. Bormans verwees in een korte reactie naar de wedstrijd van komende maandag. "We zijn uitbundig, maar de honger naar succes is groot onder de spelers. We willen maar al te graag een tweede trofee na deze beker."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Union Saint-Gilloise , Union-Antwerp , Beker van België 2024 , Van Meenenplein , sint-gillis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni