Fémina White Star Woluwe trekt zich na dit seizoen terug uit Super League

© BRUZZ - Belga
21/02/2024
Updated: 21/02/2024 19.14u

Na afloop van dit seizoen trekt FC Fémina White Star Woluwe zich terug uit de Super League, de hoogste afdeling in het Belgische vrouwenvoetbal, zo maakte de club woensdag bekend in een persmededeling.

"Het is met spijt, maar ook met oprechte trots voor het afgelegde traject, dat we de terugtrekking officieel aankondigen", klinkt het bij voorzitter Jean-Jacques Collin. "De middelen die nodig zijn om uit te blinken op het hoogste niveau blijven buiten ons bereik als exclusief vrouwelijke club, verstoken van financiële steun van investeerders of een professionele mannenafdeling."

Collin zegt trots te zijn op de bereikte mijlpalen en de historische momenten die de club heeft beleefd. "Fémina White Star Woluwe zal met trots de waarden van het vrouwenvoetbal blijven uitdragen op het hoogst mogelijke niveau en blijft daarmee de grootste exclusief vrouwelijke club van het land."

Na zestien speeldagen staat White Star met amper drie punten op de laatste plaats in de Super League, waar er nog twee speeldagen op het programma staan voor het einde van de reguliere competitie.

Geen precedent

Om de context van de beslissing van de voorzitter te schetsen nodigde BRUZZ 24 woensdagavond Lucien Paulis uit in de studio. Paulis was jarenlang trainer bij Fémina en hield ook mee de vrouwenploeg van Anderlecht boven de doopvont. De ingreep van Woluwe is geen precedent, vorig jaar zette het vrouwenteam van Eendracht Aalst om diezelfde reden een stap terug. "Bij die overgang naar meer professionalisering komt zoveel kijken dat clubs dreigen hun eigenheid en sympathie te verliezen - soms zijn trainingen ineens niet meer toegankelijk. Of ze schrikken zich een hoedje van de extra eisen die allemaal gesteld worden en lopen al snel tegen een muur."


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe, Sport, fémina white star woluwe, vrouwenvoetbal

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni