Belga

| Het podium na de laatste rit van de Ronde van België 2023

Finish Ronde van België ook dit jaar aan het Atomium

© Belga
02/05/2024

De Baloise Belgium Tour begint dit jaar met een individuele tijdrit van 12 kilometer in Beringen op 12 juni, en eindigt op 16 juni aan het Atomium in Brussel, net als vorig jaar. Dat heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt. De Baloise Belgium Tour is een meerdaagse UCI ProSeries-ronde in ons land. Met start- en aankomstplaatsen in de drie gewesten wil de wedstrijd zich profileren als een echte Belgische wielerronde.

De tweede etappe is een rit in lijn van Merelbeke naar Knokke-Heist, waar een klassieke massasprint op De Wandelaar verwacht wordt. Op dag drie rijden de renners van Turnhout naar Scherpenheuvel-Zichem, met onderweg enkele Hagelandse hellingen. Op zaterdag wordt dan de koninginnenrit gereden in en rond Durbuy, gekruid met enkele pittige hellingen.

De ontknoping vindt zondag plaats met een etappe in en rond Brussel, met een aankomst aan het Atomium. Op die dag vindt in Brussel ook de BXL Tour plaats, waarbij iedereen onze hoofdstad kan ontdekken op een verkeersvrij parcours van 40 kilometer. Met Visma-Lease a Bike, Alpecin-Deceuninck, Soudal-Quick Step, Lidl-Trek, Intermarché-Wanty, Decathlon-AG2R, dsm-firmenich-PostNL, Arkea-B&B Hotels en Movistar staan volgende maand negen WorldTourteams aan de start in Beringen. Ook ProTeams als Lotto Dstny, Uno-X en Flanders-Baloise tekenen present.

Vorig jaar was Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) de beste in de Baloise Belgium Tour.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Atomium , Baloise Belgium Tour , Ronde van België

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni