| In 2019 was het Atomium al eens décor voor het professionele wielerpeloton, toen in de Tour de France.

Laatste rit van Baloise Belgium Tour begint en eindigt dit jaar aan het Atomium

© Belga
15/02/2023

De Baloise Belgium Tour, of de Ronde van België, zal voor het eerst in zijn bestaan de Belgische hoofdstad aandoen. In Brussel staat op 18 juni immers de afsluitende etappe van de vijfdaagse rittenkoers op de agenda. De start- en finishlocatie bevinden zich in de schaduw van het Atomium.

De Baloise Belgium Tour kent zijn ontknoping op zondag 18 juni in Brussel, met start en finish onder het Atomium. Op die dag worden er ook duizenden wielertoeristen verwacht voor de zevende editie van de BXL Tour.

"Tijdens de 2023-editie worden de drie gewesten van ons land aangedaan. We zijn als organisator bijzonder trots dat de Baloise Belgium Tour zal eindigen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest aan een symbool van de Stad Brussel, het Atomium", stelt Christophe Impens van het organiserende comité.

"Maar ook de ploegpresentatie en de start aan de basiliek van Scherpenheuvel, nog zo'n symbool, zijn zaken om naar uit te kijken. Het worden vijf mooie koersdagen met telkens een ander type rit en dus wellicht ook weer een veelzijdige renner als eindwinnaar."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni