Jan Vertonghen en Zeno Debast als Rode Duivel

| Jan Vertonghen en Zeno Debast als Rode Duivel.

Geen spelers Union in selectie Rode Duivels, wel Vertonghen en Debast

© BRUZZ - Belga
14/03/2024
Updated: 14/03/2024 11.10u

Bondscoach Domenico Tedesco heeft donderdagochtend in het Hergé-museum in Louvain-la-Neuve zijn selectie bekendgemaakt voor de vriendschappelijke interlands van de Rode Duivels in Ierland (23 maart) en Engeland (26 maart). Anderlecht-verdedigers Vertonghen en Debast zijn erbij, Union-speler Alessio Castro-Montes (wiens kansen op een selectie de afgelopen weken leken gestegen te zijn) viel uit de boot. Volgens Tedesco staat hij samen met Anderlecht-middenvelder Thorgan Hazard wel op de longlist voor nakende EK in Duitsland.

Naar gewoonte liet Tedesco zijn oog vallen op veel spelers met Brusselse roots. Mogen zich zonder ongelukken stilaan opmaken voor het Europees kampioenschap: Michy Batshuayi (Fenerbahçe), Dodi Lukebakio (FC Sevilla), Orel Mangala (Olympique Lyon), Amadou Onana (Everton) en Youri Thielemans (Aston Villa).

Thomas Meunier viert na een jaar afwezigheid zijn terugkeer bij de nationale ploeg. De 32-jarige rechterflankverdediger komt sinds zijn transfer begin februari naar Trabzonspor weer vaker aan spelen toe.

In vergelijking met de vorige interlandperiode in november is Charles De Ketelaere, op dreef bij Atalanta, er ook opnieuw bij. Ameen Al-Dakhil (Burnley), de geblesseerde Yannick Carrasco (Al-Shabab) en Alexis Saelemaekers (Bologna) vallen af.

Contractverlenging

Net voor de bekendmaking van de selectie werd duidelijk dat Tedesco zijn contract als bondscoach heeft verlengd tot 2026. De 38-jarige Duitser staat sinds februari 2023 aan het roer bij de nationale ploeg, waar hij Roberto Martinez opvolgde na het mislukte WK in Qatar.

Onder Tedesco zijn de Belgen nog ongeslagen met acht overwinningen en twee draws en plaatsten ze zich vlot voor het EK van komende zomer in Duitsland.

De voormalige trainer van onder meer Schalke 04, Spartak Moskou en Leipzig had nog een contract tot de zomer van 2024. Nu ligt hij vast tot en met het WK 2026 in Canada, Mexico en de Verenigde Staten. "Na een paar weken van onderhandelen hebben we woensdag de contractverlenging van Domenico ondertekend", verduidelijkte de CEO van de Belgische voetbalbond, Piet Vandendriessche. "We zijn heel blij en hebben veel vertrouwen in Domenico. Het was een prachtige campagne richting het EK, zonder nederlaag, en het vertrouwen vertaalt zich in een nieuw contract."

De 25-koppige selectie van de Rode Duivels voor de oefeninterland tegen Ierland (23 maart, Dublin) en Engeland (26 maart, Londen):

*Doelmannen: Arnaud Bodart (Standard), Koen Casteels (Wolfsburg/Dui), Thomas Kaminski (Luton Town/Eng), Matz Sels (Nottingham Forest/Eng)

*Verdedigers: Timothy Castagne (Fulham/Eng), Zeno Debast (Anderlecht), Olivier Deman (Werder Bremen/Dui), Koni De Winter (Genoa/Ita), Wout Faes (Leicester/Eng), Thomas Meunier (Trabzonspor/Tur), Arthur Theate (Rennes/Fra), Jan Vertonghen (Anderlecht)

*Middenvelders: Charles De Ketelaere (Atalanta/Ita), Amadou Onana (Everton/Eng), Orel Mangala (Lyon/Fra), Youri Tielemans (Aston Villa/Eng), Arthur Vermeeren (Atlético Madrid/Spa), Aster Vranckx (Wolfsburg/Dui)

*Aanvallers: Johan Bakayoko (PSV/Ned), Michy Batshuayi (Fenerbahçe/Tur), Jérémy Doku (Manchester City/Eng), Romelu Lukaku (AS Roma/Ita), Dodi Lukebakio (FC Sevilla/Spa), Loïs Openda (RB Leipzig/Dui), Leandro Trossard (Arsenal/Eng)

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Domenico Tedesco, Rode Duivels, jan vertonghen, Zeno Debast

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni