Pinzarrone eindigt vijftiende op WK Kunstschaatsen

© Belga - BRUZZ
23/03/2024

De kür en het WK van Nina Pinzarrone liep uit op een klein drama. Vlak voordat ze op het ijs kwam, moesten de wondjes in haar vaak bloedende neus opnieuw worden dichtgebrand. Daardoor begon ze later aan haar oefening. Ze eindigde uiteindelijk vijftiende.

De voorbereidingen verliepen in het algemeen goed voor Pinzarrone, tot vorige zaterdag een vervelende bloedneus de kop opstak. Dinsdagavond werd nog besloten het bloedende vaatje te laten dichtbranden door een toernooi-arts.

Helaas voor de zeventienjarige Brusselse volstond dat niet en moesten de wondjes in haar neusholte opnieuw dichtgebrand worden. Ditmaal zonder verdoving, en vlak voor haar kür. Bij de eerste sprong kwam ze ook nog eens ten val. Uiteindelijk eindigde ze op een vijftiende plek.

Paniek

"Ik was in paniek”, klonk het achteraf bij Pinzarrone. “Daarom kon ik niet lachen. Ik moest door mijn mond ademen. Het was rijden of niet. Vier minuten onder deze omstandigheden zijn wel erg moeilijk."

Ze heeft geen spijt dat ze toch heeft gereden. "Ik wist natuurlijk dat ik zo niet mijn beste prestatie kon leveren. Paniek en stress maakten het erg moeilijk. Bij de val aan het begin moest ik nadenken waar ik de combinatie kon doen. Dat was mij niet eerder overkomen. Plaats en punt spelen dan geen rol meer."

Ook voor Loena Hendrickx eindigde het WK in mineur. Ondanks zicht op een wereldtitel, strandde de Belgische schaatster op een vierde plek door een val en een ontoereikende kür.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni