Union en AA Gent hebben zondag 1-1 gelijkgespeeld op de 29e speeldag van de Jupiler Pro League. Pieter Gerkens (53.) en Alessio Castro-Montes (65.) zorgden na rust voor de goals. Vooral Gent kon achteraf niet tevreden zijn met de puntendeling. De Buffalo's blijven hangen op een achtste plaats in de tussenstand.

De partij in het Dudenpark ging in de openingsfase goed op en neer. Nilsson en Sykes dreigden voor de thuisploeg, Tissoudali liet aan de overkant twee grote kansen onbenut. Een aangenaam kijkstuk leverde voorlopig geen doelpunten op.

Na rust was het wel snel raak. Gerkens was alert en tikte een afgeslagen schot van Tissoudali voorbij Moris, 0-1. Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong. Even voorbij het uur knikte Castro-Montes een voorzet van Lapoussin tegen de netten, 1-1. Beide ploegen wilden winnen, maar Roef stond paraat op een poging van Lazare en Moris pareerde een schot van Fernandez-Pardo.

In het slot miste Eckert Ayensa nog een ultieme mogelijkheid. Het bleef 1-1. Gent heeft zo zijn lot om in de Champions' play-offs te komen zo niet meer in eigen handen.

Leider Union ziet eerste achtervolger Anderlecht, dat zaterdag met 0-3 won bij de buren van RWDM, naderen tot op zes punten.

Eerder zondag waren er overwinningen voor Racing Genk (1-0 tegen Standard) en Club Brugge (3-1 tegen OH Leuven). Blauw-zwart verzekerde zich dankzij de overwinning van deelname aan de Champions' play-offs. Eupen en Sint-Truiden sluiten de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie af in de Oostkantons.